Over de vereniging

Et Hossefolk is een vereniging voor mensen met paarden op Terschelling. De vereniging organiseert jaarlijks keuringen voor KWPN, KFPS en Groninger paarden. Hiernaast worden er ringsteekwedstrijden, harddraverijen, tuigerijen en plezierritten voor de leden georganiseerd.

Et Hossefolk is in het jaar 1985 opgericht door een groep van paardenmensen op Terschelling. Hun doel was het verbeteren van het paardenbestand op Terschelling, door middel van het organiseren van keuringen voor verschillende paardenrassen.

Oud-voorzitter de heer H. v.d. Veen vond het een beter idee om er een gebruikersvereniging van te maken, dit kon rekenen op meer draagvlak onder de bevolking dacht hij. Hij bleek het bij het rechte eind te hebben, de vereniging is nog steeds springlevend en telt meer dan 200 betalende leden.

Het bestuur van de vereniging bestaat uit zeven personen, deze worden gekozen op de algemene ledenvergadering welke in februari van ieder jaar wordt gehouden.

Et Hossefolk organiseert elk jaar keuringen voor het KWPN, KFPS en het Groninger paard. Hiernaast zijn er diverse ringsteekwedstrijden, harddraverijen, tuigwedstrijden, plezierritten en educatieve uitjes. Deze evenementen worden door zowel eilanders als toeristen druk bezocht.