Appaloosa's aan wal

Appaloosa's aan wal
 
Omdat de vorige editie van de Appaloosadag, toen in Sneek, zo geslaagd was wilde Femke daar dit jaar graag weer heen met Skylger Roos (v. Peru's Scen Tao). Tessa haar paard Pim bleek net als het paard van Femke geregistreerd te zijn bij het Nederlands Appaloosa Stamboek (NAS) en dus zou ook Tessa deel kunnen nemen aan dit evenement! Al in het najaar van 2015 werden de eerste voorbereidingen getroffen voor een gezamenlijke deelname. Omdat het te duur is om alleen voor de Appaloosadag naar de wal te gaan, zou de dag daarvoor nog worden deelgenomen aan een dressuurwedstrijd in de buurt. 
 
Alle voorbereiding leek in kannen en kruiken (bootovertocht, trailer, stalling voor de paarden) toen 2 dagen voor de overtocht ineens bleek dat op de logeerstal een vermoedelijk geval van droes stond. De stal werd gesloten en dus konden Tessa en Femke er niet terecht! In allerijl werd een vervangende stal gezocht en gelukkig gevonden in de vorm van Stal Eekmar in Vrouwbuurt. Dit was prachtig dichtbij het logeeradres van Tessa en Femke in Stiens. 
 
De 2 paarden konden het erg goed vinden samen in de trailer, de reis op vrijdag 1 april 2016 ging voorspoedig. 
Bij manege Molenruiters, schuin tegenover de pensionstal, werden de paarden op de avond nog even getraind in de fijne binnenbak. 
 
Op 2 april 2016 relaxed de voorbereidingen getroffen voor deelname aan de KNHS dressuurwedstrijd in Foudgum die middag. Tessa deed mee in de klasse B, Femke in de M1.  Voor beide paarden was het even wennen in deze binnenbak (er was een heel eng deurtje) maar dat was een goede oefening. Deze dag werden er voor het eerst de nieuwe KNHS dressuurproeven gereden, waarbij ook halve punten konden worden gegeven. Helaas werden er geen winstpunten (B 175 en 175,5 en M1 164 en 177) en prijzen gereden. Wel was er leuk positief commentaar op de protocollen te vinden. Zo was Pim een stoer paarden met goede bewegingen en was Skylger Roos een bijzonder paard dat vriendelijk werd gereden. Kan je toch weer leuk meenemen naar huis!
 
Op zondag 3 april 2016 werd de jaarlijkse Appaloosadag gehouden.De Appaloosadag werd ditmaal in Oenkerk gehouden.  Op de ochtend werden door Tessa en Femke een dressuurclinic verreden onder leiding van Grand Prix amazone en jurylid Miriam Hollander. Dit was heel leerzaam. Er werd gewerkt aan de specifieke punten per combinatie zoals nageeflijkheid en tempocontrole. 
 's Middags werd de Happy Appy bokaal verreden. In deze rubriek wordt gekeken bij welke combinatie het paard het meest een zogenaamde happy athlete is. In deze rubriek mocht Femke Stiemsma met Skylger Roos zich als 2e opstellen en Tessa de Kuijer met Pim als 5e. Een prima score in een groep van 10 leuke combinaties. Naast dit alles was er een strodorp, werden er goedgekeurde appaloosahengsten getoond waaronder Peru's Scen Tao (de grootste goedgekeurde appaloosahengst, stokmaat 1,73m, Zz-licht niveau) maar ook kleine maat hengst  Nimroos, was er een demonstratie vrijheidsdressuur met Mark Stuiver en werd er een clinic getoond met een prachtige Fries die getraind werd met een hartslagmeter. 
 
Het was gezellig, leerzaam en geslaagd! Op naar de volgende keer.