Van alles wat

Beste leden,

 

Enquete vrij rijden op site Echt Terschelling

 

Binnenkort komt er op de site van Echt Terschelling een enquête over het toestaan van vrij rijden (in de winterperiode) in de bossen van Terschelling, dus rijden op NIET-ruiterpaden. Het gaat eerst om een proef en zal alleen gelden voor particulieren, dus niet voor bedrijven en georganiseerde tochten. Ben je voor dit initiatief doe dan mee aan de enquête over dit onderwerp en meld je aan bij www.echtterschelling.nl!

 

Winter-programma it Fryske Hynder

 

In de bijlages Henk1 en Henk2 staat het programma van de Fokferiening it Fryske Hynder. Wij zijn, als et Hossefolk, lid van deze fokvereniging. Onze leden mogen dan ook naar de evenementen etc. van deze fokvereniging toe. Ze hebben een heel leuk winterprogramma.

Vrijdagavond  17 februari        Afstammelingenbeoordeling in manege Gaasterland

Vrijdagavond 10 maart            Algemene Ledenvergadering te Blauwhuis

Zaterdag 25 maart                   De boer op in ons eigen fokgebied

Vrijdagavond 7 april                Tuigclinic Harry van Middelaar

In de bijlages staat hoe u zich op kan geven voor een evenement en een uitgebreide omschrijving van het evenement.(Even bij aanmelding vermelden dat u lid bent van et Hossefolk)

 

 

Peter Terpstra op de nieuwe/andere Horse & Hunk kalender

Het is zoiets als de Horse & Hunk-kalender, maar dan anders, vertelt initiatiefneemster Ingrid Truijens. Zij is regelmatig van de partij op keuringen, wedstrijden en evenementen met Friese paarden om deze prachtige dieren vast te leggen. Ook op Terschelling maakt ze hele mooie reportages, wanneer zij in het voorjaar drie weken op vakantie is met haar paard Rintje, bij Martine Zorgdrager en Jelke Wierstra.  Trainer Marijn Zwart gebruikte een van haar foto’s, als zijn profielfoto op Facebook. Daarop kwamen veel reacties; vandaar het idee ‘Verkiezing populairste voorbrenger’. De mannen met de meeste punten krijgen een plek in de verjaardagskalender die volgend jaar verschijnt. ‘De foto’s zijn een ode aan deze mannen, die “hun” paarden in de spotlights plaatsen’, vertelt Ingrid. ‘De meeste mensen weten niet hoe zwaar en vaak gevaarlijk het werk is dat vooraf gaat aan het moment waarop de 2,5-jarige paarden klaar zijn om voorgesteld te worden, op de HK, op keuringen, op fokdagen…’

Op Facebook ging de verkiezing van start: er kon gestemd worden tientallen voorbrengers. In totaal werden bijna 13.000 likes uitgebracht en 577x is een foto gedeeld om op die manier stemmen te ronselen. Regelmatig publiceerde Ingrid een tussenstand op haar facebookpagina. Tot op het laatst bleef het spannend wie er een plaatsje op de kalender zou bemachtigen.

De winnaars, die op de kiek gaan voor de kalender: Marijn Zwart, Gaatze Bosma, Piet Sibma, Jelte Gerrit Eppinga, Peter Terpstra, Age Okkema, Jelmer Chardon, Niels de Vries, Pieter Okkema, Ludo van der Weide, Joey Lems, Martinus Hoekstra, Berend Meester, Nanning Lemstra, Hennie van Manen en Tsjalling de Boer.

De kalender moet vóór de feestdagen gereed zijn, dat is dan meteen een mooi cadeau voor Sinterklaas en Kerst. De opbrengst van de Friezenkalender gaat naar Brooke Hospital.

(In de derde bijlage staat een mooie foto van Ingrid van Peter met het paard Guus)

 Bron: Hoefslag

Foto: Ingrid Truijens

Hengstenkeuring KFPS

Op 12, 13 en 14 januari 2017 werd de hengstenkeuring van het KFPS gehouden in het WTC Expo te Leeuwarden. Mariska Mier schrijft hierover een artikeltje voor ons, dit volgt later. Maar we willen alvast wel onze walleden Margriet Griffioen en Gert van Dijkhuizen uit Oosterzee feliciteren met hun paard Thijmen van ‘t Glinde Peerd. Deze hengst is aangewezen voor het Centraal Onderzoek! De hengst is een nakomeling van Tsjalle 454 uit een Kroon en Sportmerrie van Harmen 424. De hengst komt uit stam 70. (In de vierde bijlage een foto van Thijmen als veulen naast zijn moeder op de fokdag)

Margriet en Gert gefeliciteerd met dit prachtige paard en deze kroon op jullie fokkerij!