Centrale Keuring het Groninger Paard

Centrale keuring het Groninger Paard in Tolbert
 
Op zaterdag 19 augustus was de centrale keuring voor Groninger Paarden in Tolbert. Op deze keuring worden de mooiste Groninger Paarden vanuit heel Nederland getoond. Terschelling werd vertegenwoordigd door zes prachtige paarden.
Bij de drie jarige merries liep Marieke op kop, ze kreeg een eerste premie en werd model verklaard. Deze ras typische dochter van de preferente hengst Bascal heeft een zeer goede stap en een mooie gedragen draf. Ze is in eigendom van Margreet de Bruin-Kuipers uit Hoorn.
Bij de vier t/m zeven jarige merries kwam een dochter van de hengst Ernst op kop te lopen met een oranje lint. Ze werd ster verklaard. Deze prachtige zwarte merrie is van Remi en Marjan Hoeve. De nummer twee in deze rubriek werd de merrie Maxima (v: Bascal) van R. Kamps uit Groningen. Deze merrie is gefokt door Piet Cupido uit Lies. Ze werd eveneens ster. Nummer drie, vier en vijf werden de paarden van huifkarbedrijf Terpstra, te weten Werika (v: Bascal), Maya (v: Bataaf) en Amalia (v: Bascal). Al deze drie merries werden ster verklaard. Deze sterke paarden staan goed in het Groninger type en beschikken over een goede stap en draf.
Ook de ruin Okkie (v: Orbaldo II) van huifkarbedrijf Terpstra werd ster verklaard met een eerste premie.
In de kampioenskeuring moesten de merries Marieke en Annemay hun meerdere erkennen in de oudere modelmerrie Texelien (v: Test) van Wilma Brinkman uit Grolloo.
Deze Centrale keuring was een groot succes voor de Terschellinger Groninger Paarden!