Fabe BP 41

Goedkeuring Pablo fan stal Terpstra

Op zaterdag 28 april ging Pablo fan stal Terpstra naar de hengstenkeuring van het Barock Pinto studbook in Assen. In de ochtend behaalde hij genoeg punten voor het sterpredicaat. Pablo is een zoon van de hengst Pieter A. vb ster en sport (v: Teeuwis) en de bonte merrie Shadow.

In de middag moest hij weer de baan in en eindigde hij op de derde plaats bij de jonge hengsten. Dit leverde hem het dekbrevet op, hij is goedgekeurd als dekhengst en mag nu officieel dekken bij het Barock  Pinto  Studbook. Binnenkort zal Pablo weer naar Terschelling komen en staat hij bij Huifkarbedrijf Terpstra ter dekking. Nienke gaat deze mooie bonte hengst van ruim 1.71 meter (stokmaat) uit brengen  in de dressuursport.
 
Pablo is een imposante rastypische hengst met veel maat en een mooi hoofd. Hij is royaal ontwikkeld en staat correct in het rechthoeksmodel met hard en droog beenwerk. Pablo heeft een mooie zwartbonte kleur en al veel behang. Hij beschikt over drie correcte basisgangen waarbij zijn ruime tactmatige stap opvalt. In de draf toont hij een mooi voorbeengebruik waarbij het achterbeen iets sneller nog zou mogen aantreden. De galop is goed gesprongen en in balans, zou nog iets meer met de schoft omhoog mogen galopperen. Al met al een aanwinst voor de Barock Pinto fokkerij.
 
De nieuwe stamboeknaam voor deze hengst is Fabe BP 41 geworden.