Ponykeuring

Ponykeuring

Op vrijdag 6 juli 2018 organiseerde paardenhoudersvereniging et Hossefolk een keuring voor pony's bij de rijvereniging de Terschellinger Ruiters in Formerum. Vanaf 18.00 uur kwamen 19 pony's met hun jeugdige begeleiders in de baan. De jury, welke gevormd werd door de dames Emmy Gortemaker en Martha Mier, hadden de moeilijke taak om hier de mooiste en best bewegende pony uit te kiezen. Er kwamen vele rassen en leeftijden van pony's en hun begeleiders voorbij en het was dan ook niet eenvoudig. Gelukkig kwamen de dames er samen goed uit. De eerste premies waren voor:
Groep 1
Swefi's Dylano met Christel Kemper
Cranford Fantazy met Evi Zeeders
Groep 2
Breezer met Gonda Vosse
Hoppenhofs Rowan met Tooske Pootjes
Breezer met Margit Terpstra
Groep 3
Blanda met Romy Smit
Kimbie met Jade Hoekstra
Uit deze pony's koos de jury de dagkampioen en de reserve-kampioen. De best bewegende Breezer van Gonda Vosse werd dagkampioen. De hele mooie pony Swefi's Dylano van Christel Kemper werd de reserve kampioen.
Ook was er een prijs voor de beste voorbrenger en de beste aanjager, welke werden gewonnen door Anouk van Loon en Maite Hoekstra.
De kinderen reden ook een zadelrubriek, hier toonden ze de stap, draf en de galop van hun pony. In de finale lieten ze ook een mooie uitgestrekte draf zien aan de jury.
Als eerste mocht opstellen Margit Terpstra met Breezer, zij kreeg een oranje lint en een bos bloemen. Het rode lint was voor Yenna van Rees met Miss Diva. De derde plaats en een wit lint was er voor Tooske Pootjes met Hoppenhofs Rowan.
Al met al was het een zeer geslaagde avond, waar de organisatie, de kinderen, hun ouders, grootouders en andere belangstellenden met veel plezier op kunnen terug kijken.

Met dank aan de Terschellinger Ruiters voor de gastvrijheid en de Koperwieck voor de prijsjes.