Tuigwedstrijd Oosterburen

Uitslag tuigwedstrijd 20 oktober 2019

 Midsland

Jurylid: de heer H. van der Meulen

Op zondag 20 oktober organiseerde paardenhoudersvereniging et Hossefolk de laatste tuigwedstrijd van het jaar. Elk jaar is er een tuigcompetitie van vier wedstrijden, twee keer in Midsland, een keer op de dag van het paard en een keer op de KFPS-keuring in augustus.
De heer H. van der Meulen van het KFPS kwam de combinaties beoordelen. Hij beoordeelde de paarden op het gebruik van het voorbeen, het achterbeen en het front. De paarden moeten met een mooi verheven hoofd door de straat draven en moeten hun voor- en achterbenen hoog optillen en ver wegzetten. Het is een showsport en dus wordt er ook gekeken naar de aankleding van de menner of amazone. Ook het paard moet er netjes gepoetst en verzorgd uit zien. Mevrouw van der Meulen beoordeelde de combinaties op het schoonste geheel. Deze prijs werd gewonnen door Daan Pootjes.
De paarden gingen vier keer door de baan, twee keer van oost naar west en twee keer van west naar oost. Na deze ritten plaatste de jury de combinaties in deze volgorde:

Aangespannen

 1. Daan Pootjes met Thijsje van de Aasterkooi stb (v: Teeuwis)

 2. Yvonne Lamain met Doede K. stb ster en sport (v: Maurus)

 3. Harry Smit met Bart vb (v: Doaitsen)

 4. Kim Lamain Lobke fan de Slachtedyk stb (v: Gjalt)

 Onder het zadel

 1. Liesbeth Wijnalda met Lin F.T. stb kroon (v: Maurits)

 2. Lianne Smit met Orina vb (v:  Wobke)

 3. Martien Verduijn met Gerlinde B. fan Bangazathe stb ster en sport (v: Teeuwis)

 4. Renate Pootjes met Neenke van de Aasterkooi stb ster (v: Maurus)

 (foto's: Andre Brink, de Eiland pers)