Afscheid van onze voorzitter

Op zaterdag 12 maart werd er op de algemene ledenvergadering van et Hossefolk afscheid genomen van de voorzitter, Henk van der Bij.
Hij heeft de vereniging 30 jaar met ziel en zaligheid geleid. Henk nam 30 jaar geleden de voorzittershamer over van Henk van der Veen en heeft de vereniging gemaakt, samen met de andere bestuursleden, tot wat het nu is, een bloeiende vereniging met ongeveer 200 leden.
Toen hij begon was er bijna geen geld in kas en stond de fokkerij nog in de kinderschoenen. Henk zorgde voor gesponsorde evenementen, de KI voor paarden werd, samen met de veearts, opgezet en dit zorgde ervoor dat de kas gevuld raakte en de fokkerij op het eiland werd verbeterd. Op de hoogtijdagen van de keuringen kwamen er wel 24 KFPS-veulens in de baan. Zelf fokte hij met de Friese merries: Emilie, Froukje en Wikje fan Meslans en deed dit zeer verdienstelijk. Het niveau van de  paarden van de verschillende rassen, het KWPN, KFPS en het Groninger Paard is enorm toegenomen. Paarden van Terschelling zijn tegenwoordig over de gehele wereld te vinden. KWPN- spring- en dressuurpaarden worden verkocht naar bijvoorbeeld Colombia, Engeland en Amerika, Groninger paarden lopen bij de bereden politie of de Koninklijke stallen en onze KFPS veulens en paarden zijn over de gehele wereld te vinden.
Henk zorgde op zijn eigen wijze, met humor, kritisch en een heldere blik, dat de evenementen goed georganiseerd werden, was speaker bij bijna alle evenementen en verzorgde het geluid. Hij was de gesprekspartner voor SBB, de Gemeente, de stamboeken en alle andere partijen waar de vereniging mee te maken heeft en had en deed dit zeer kundig.
Na 30 jaar vond Henk het wel welletjes en wilde de voorzittershamer graag overdragen aan de jongere generatie. De nieuwe generatie heeft nieuwe ideeën en inzichten en dit is nodig om een vereniging gezond te houden.
De vereniging nam afscheid, tijdens de jaarvergadering, van deze bevlogen voorzitter met een reischeque, bloemen voor zijn vrouw Hennie en het erelidmaatschap van de vereniging.